Uw verwijzing of aanvraag snel geregeld

Uw verwijzing of aanvraag snel geregeld

19 juni 2018

Het GPTC streeft naar een laagdrempelige en vlotte verwijsprocedure voor u en uw patiënten. Om dit mogelijk te maken is een webportaal ontwikkeld waarmee patiëntengegevens snel en veilig digitaal uitgewisseld kunnen worden. Dit webportaal voldoet aan alle eisen omtrent privacy en wordt door het GPTC kosteloos aan alle centra in Nederland beschikbaar gesteld.

Het  webportaal kan worden gebruikt voor verwijzingen bij standaardindicaties en voor het aanvragen van een indicatief planningsvergelijk. Wanneer u een planningsvergelijk aanvraagt, zal het GPTC op werkdagen binnen 24 uur de uitkomsten terugsturen. Wij vinden het belangrijk om binnen 24 uur een uitslag te kunnen geven, om zo min mogelijk vertraging te hebben bij een eventuele definitieve verwijzing. Dit geldt ook wanneer de patiënt niet voor protonentherapie in aanmerking komt en in het eigen instituut behandeld gaat worden. Het webportaal is hierin een belangrijk instrument.

Graag moedigen wij alle (toekomstige) verwijzers voor protonentherapie aan zich aan te melden op het webportaal door op https://gerritviewer.gerritzorgnet.nl/login in te loggen. Mocht u nog geen logingegevens hebben, dan verzoeken wij u contact op te nemen met ons secretariaat: rtsecretariaat@umcg.nl .

Door u nu aan te melden kan de benodigde logistiek worden geregeld, zodat u patiënten kunt verwijzen zodra we open zijn voor externe verwijzingen.