Patiënten

Patiënten

Op deze pagina vindt u algemene informatie over wat wij u, als patiënt, te bieden hebben op de afdeling radiotherapie van het UMCG. We geven een overzicht van onze behandelingen van de verschillende indicaties en van de behandeltechnieken die wij hiervoor ter beschikking hebben. Realiseert u zich dat u algemene informatie leest die voor de meeste patiënten geldt. Het is mogelijk dat de situatie voor u iets anders is dan op deze website beschreven.

Speciaal voor u en uw naasten hebben we een 360 graden video-tour gemaakt. Deze video behandelt het gehele proces van uw eerste bezoek aan onze afdeling, de voorbereiding voor de bestraling, en de bestraling zelf. Er is een aparte video-tour voor onze jongere patiënten. U kunt deze video-tour bekijken door op onderstaande afbeelding te klikken (werkt het best in de web-browsers Chrome of Firefox). Daarnaast kunt u hier meer lezen over wat u kunt verwachten.

Voor onder andere een overzicht van de meest gestelde vragen en antwoorden en een begrippenlijst kunt u terecht bij onze overige patiënteninformatie.