Succesvolle noodstroomtesten UMCG Protonentherapiecentrum

Succesvolle noodstroomtesten UMCG Protonentherapiecentrum

11 oktober 2018

Als vervolg op de eerste noodstroomtest in juni is op zaterdag 29 september een tweede noodstroomtest in het UMCG Protonentherapiecentrum gehouden. Net als in het hoofdgebouw UMCG, zal twee keer per jaar in het UMCG Protonentherapiecentrum een noodstroomtest gehouden worden. Het doel van deze noodstroomtest is om de noodstroomsituatie te simuleren.

De eerste noodstroomtest vond plaats op zaterdag 30 juni, toen werden het gebouw en de installatie nog gescheiden afgeschakeld. Op zaterdag 29 september vond de tweede noodstroomtest plaats. In tegenstelling tot de eerste werd deze keer de faciliteit in één keer afgeschakeld. Op deze dag waren verschillende disciplines aanwezig; enkele medewerkers van de afdeling Radiotherapie die werkzaam zijn in protonentherapiecentrum, de technisch verantwoordelijke medewerkers vanuit het UMCG, IBA, de facility manager PTCG en verschillende externe bedrijven.

Tijdens de tweede test werd een extra controle uitgevoerd van de geconstateerde actiepunten van de eerste noodstroomtest evenals de watermist- en medische persluchtinstallatie. De testen zijn succesvol afgerond.

Noodstroomaggregaat op het dak van het protonentherapiecentrum Noodstroomaggregaat op het dak van het protonentherapiecentrum