Koningin Máxima bezoekt UMCG Protonentherapiecentrum alsnog

Koningin Máxima bezoekt UMCG Protonentherapiecentrum alsnog

19 juni 2018

Koningin Máxima heeft dinsdag 19 juni een werkbezoek gebracht aan het UMCG Protonentherapiecentrum. Het protonentherapiecentrum werd op 8 juni jongstleden officieel geopend door Bruno Bruins, minister voor Medische Zorg en Sport. Hij verving de Koningin, die de opening moest afzeggen in verband met het overlijden van haar zus Inés Zorreguieta. Koningin Máxima gaf aan dat ze blij was om vandaag een bezoek aan het protonentherapiecentrum te brengen, omdat het zo veel betekent voor mensen met kanker. ‘Mensen die ziek zijn, maar met hoop op genezing’.

Tijdens het werkbezoek kreeg de Koningin een rondleiding in het centrum, waar patiënten met kanker worden behandeld met protonentherapie. Hierna sprak zij met patiënten en medewerkers, waaronder een kinderbehandelteam bestaande uit een radiotherapeut-oncoloog, een kinderarts, een radiotherapeutisch laborant, een anesthesioloog en een casemanager.

“Wij zijn zeer vereerd met het bezoek van Koningin Máxima en vinden het heel bijzonder dat zij - in deze voor haar verdrietige tijd - het belangrijk vindt om hier te zijn”, zegt Jos Aartsen, bestuursvoorzitter van het UMCG.