Eerste aanvraag planningsvergelijking via het webportaal

Eerste aanvraag planningsvergelijking via het webportaal

15 oktober 2018

Het webportaal voor verwijzingen voor protonentherapie is uitvoerig getest in de testomgeving. Onlangs is de eerste patiënt via het webportaal verwezen. Om het hele proces goed te checken is er bij deze eerste verwijzing, in productieomgeving, een volledige ketentest uitgevoerd.

Het indienen van de eerste aanvraag via het webportaal is succesvol verlopen. De planningsvergelijking is uitgevoerd en het resultaat van de planningsvergelijking, wel of geen voordeel bij behandeling met protonen, is teruggekoppeld naar de verwijzer.

Een andere toepassing van het webportaal is de mogelijkheid om data (i.e. DICOM-data) terug te sturen aan het eind van de verwijzing. Om te kijken of dit werkt is dit ook alvast meegenomen in de ketentest. Het resultaat is dat dit niet lukte vanwege een patiënt-ID mismatch. Dit wordt op korte termijn opgelost.

Aanvragen van planningsvergelijkingen en verwijzingen voor protonentherapie kunnen via het webportaal ingediend worden. Verwijzers voor protonentherapie kunnen zich hiervoor aanmelden door op https://gerritviewer.gerritzorgnet.nl/login in te loggen. Mocht u nog geen inloggegevens hebben, dan kunt u contact opnemen met ons secretariaat: secretariaat@rt.umcg.nl.