Hoe verwijzen?

Hoe verwijzen?

Voor verwijzende radiotherapeuten:

Wij helpen u graag met het bepalen of u een patiënt al dan niet kunt doorverwijzen voor een planningsvergelijking of voor behandeling. Voor contact hierover met een radiotherapeut kunt u bellen naar de Medische Administratie van onze afdeling Radiotherapie, via T: 050-3612711.

Voor patiënten met de standaardindicatie chordoom of chondrosarcoom kunt u meteen gebruik maken van ons verwijsportaal.

Verwijzing van kinderen voor een protonentherapiebehandeling dient te gebeuren via het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie. Onze radiotherapeuten zijn wekelijks aanwezig op het multi-disciplinair overleg aldaar. 

Verwijsportaal

Indien u als radiotherapeut een patiënt wilt verwijzen dan kunt u gebruik maken van ons verwijsportaal. Ons verwijsportaal beslaat zowel het verwijzen voor planningsvergelijking als het verwijzen voor protonentherapiebehandeling. 

Het verwijsportaal is een beveiligde omgeving die voldoet aan de landelijke normen voor het versturen van patiëntgegevens. Aanmelding, terugkoppeling en het versturen van de benodigde data verlopen volledig digitaal.

Wilt u als radiotherapie centrum toegang krijgen tot de web-upload? Mail ons secretariaat. Voor support, zie onze helpdesk en handleidingen.

Verwijzen voor planningsvergelijking

Hieronder kunt u per indicatie inzien welke gegevens wij nodig hebben voor een planningsvergelijking. Het daadwerkelijk invullen van dit verwijsformulier doet u in het verwijsportaal zelf. Ook kunt u hier de benodigde bestanden (DICOM en PDF) naar ons versturen.

Verwijsformulier voor planningsvergelijking:

De uitslag

Na ontvangst van de aanvraag kunt u binnen één werkdag (24 uur), via het verwijsportaal, een uitslag verwachten. Ook ontvangt u een e-mail dat de uitslag voor u klaar staat. Deze uitslag bevat:

  1. Een DICOM-file met het protonenplan
  2. De DVHs van het fotonen- en protonenplan
  3. De NTCP-waarden van het fotonen- en protonenplan
  4. Het ∆NTCP-profiel
  5. De definitieve uitslag: POSITIEF of NEGATIEF
  6. Een begeleidende brief bij de uitslag

Bij een positieve uitslag van de planningsvergelijking kunt u de patiënt via hetzelfde verwijsportaal naar ons verwijzen voor een behandeling met protonentherapie.

Verwijzen voor protonentherapiebehandeling

In geval van een standaard-indicatie of een positieve uitslag van de planningsvergelijking kunt u de patiënt via ons verwijsportaal naar ons verwijzen. Hieronder kunt u per indicatie inzien welke gegevens wij hiervoor nodig hebben. Het daadwerkelijk invullen van dit verwijsformulier doet u in het verwijsportaal zelf. Ook kunt u hier de benodigde bestanden (DICOM en PDF) naar ons versturen. 

Verwijsformulier voor protonentherapiebehandeling:

Verwijzing van kinderen voor een protonentherapiebehandeling dient te gebeuren via het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Patiënteninformatie

Hieronder vindt u downloads met informatie voor patiënten over de verwiisprocedure voor protonen en over de behandeling met protonen.

Informatiefolders voor patienten: